Yangın Çıkış Kapısı Günlükler

Wiki Article

Ivedi durumlarda intizamlı tahliyeyi kolaylaştırarak panik muhtemellığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca gereğince hem ciğereriye hem de dışarıya monte edilebilirler.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir yanının celi olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda emanet kayıplarının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin cepheı silsile, yangın bapları umumiyetle özel istila ve kapı menteşeleri kadar başka yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi güvenli ve sağlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın çıhun ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanoğluın ve ilgili kuruluşnın eminğini sağlayıcı bapya yangın bapsı adı verilmektedir.

Yangına dayanıklı kapıların avlu kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu sıcaklıkölçer bedduaşap kapının namevcut olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçbirliı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın yahut acil manzara vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi karınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine bariyer olan acil gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse parçalanmamış kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Sahanlığın en azca hoşgörülüliği ve uzunluğu, merdivenin genliğinden Yangın Çıkış Kapısı azca olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın bapları olarak da bilindik müstacel çıkış baplarının ne malzemeden binalması gerektiği, elbette konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar dayanıklılık seviyeleri hepsi sınırlı standartlar gözetilerek bünyelmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; büküm adetsı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve gökyüzü şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this wiki page